Brevduvor

Jag har i många år haft fåglar som största hobby, men då jag i månadsskiftet nov/dec fick bekräftat att jag fått in ILT, Mykoplasma Gallisepticum och Mykoplasma Synoviae i min besättning så valde jag att avliva alla fåglar och sanera för att så småningom kunna börja om. Jag började med att ta bort ett 30-tal djur under vintern och tog de sista drygt 85 fåglarna under sommaren 2017. Så i dagsläget står jag utan fåglar vilket känns mycket tomt och tråkigt, men intresset finns kvar och längtar tills jag kan börja igen! Jag hjälper även gärna till eller svarar på frågor ifall det är något Du undrar kring dessa fantastiska djur!

Våren 2016 så köpte jag 6st brevduvor, en blå, två blåhamrade och tre vita! De delade voljär med mina japanska vaktlar och min förhoppning är att jag ska kunna släppa ut och ha dem friflygande sedan när paren har fått ungar här så de känner sig hemma och vet var de bor. Jag har i dagsläget fått två ungar varav jag har börjat flygträna den ena lite på kortare sträckor där jag släpper den en bit bort och så får den flyga hem! Jag tycker att det är otroligt häftigt att se hur de njuter av att få vara ute och flyga, och ljudet av de snabba vingslagen är underbart!

Sedan tycker jag det är rätt häftigt och smidigt att de ruvar och föder upp ungarna själva. Duvorna bildar par och lägger två ägg som de sedan ruvar i 16-18 dagar. Sedan matar de ungarna med s.k. krävmjölk vilket är halvsmält mat som de stöter upp från krävan. Ungarna är flygfärdiga och lämnar boet efter ca 30 dagar!

Att könsbestämma brevduvor kan vara svårt, men man kan titta på hanens dans när han uppvaktar honan. Då blåser han upp krävan, snurrar i cirklar och släpar stjärten i backen när han går. Hanarna är ofta lite kraftigare än honorna, vilket man också kan titta lite på.

Teodors Fjäderfä och bisysslor AB
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång